Rom

Quadrantids Meteor Show i 2020 vil være full av ildkuler: Her er alt du trenger å vite for å se det

Quadrantids Meteor Show i 2020 vil være full av ildkuler: Her er alt du trenger å vite for å se det


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Quadrantids meteorshow er en av de tre store meteorshowene sammen med Perseids og Geminids. Dessverre er det ikke så kjent som disse to andre showene av en viktig årsak: det er så veldig kaldt.

RELATERT: 11 AV DE MEST SPEKTAKULÆRE BILDENE FRA PERSEID METEOR SHOWER 2018

Toppen

Quadrantidene toppet den 3. januar 2020 og gir omtrent 120 stjerneskudd per time. Og selv om det er et stort show å se, er det for iskaldt i løpet av den måneden til at folk kan gå utenfor og vente på meteoreshowet.

I stedet må de ha på seg en stor jakke og få et raskt glimt. Heldigvis kan et raskt glimt være alt du trenger for Quadrantids. Kvadrantidene regnes som årets mest intense meteorregn.

De har en strøm som er tett, men likevel smal, så toppen er bare seks timer. Å fange den toppen alene er nok av en opplevelse for å la deg forvirret.

Dette er vanskelig, men fordi det betyr at du må fange kvadrantidene på akkurat riktig tidspunkt. Den tiden er 8:20 UTC den 4. januar 2020, 03:20 EST, 00:20 PST og 08:20 GMT.

Når du er ute, se etter den røde kjempestjernen Arcturus. Det er her du sannsynligvis vil se de fleste stjerneskuddene, selv om de faktisk kan sees hvor som helst på nattehimmelen. Du bør imidlertid ikke vende mot sør.

Brannkuler

Selv om kvadrantidene er svake i alt annet enn veldig mørk himmel, har de enorme ildkuler. Bare det å se en av dem er verdt alt bryet!

Det er imidlertid en hindring at fans av Quadrantids forventes å møte, og det er overskyet vær. Det forventes at en storm vil gi regn over områder fra New England til Appalachians, Ohio Valley og nedre Great Lakes-regionen til slutt denne uken, saAccuWeather Senior meteorolog Alex Sosnowski.

Men ikke la det fortvile deg. Kle deg pent og varmt og ta med en paraply og se himmelen for den heldige ildkulen!


Se videoen: Whats in the Night Sky January 2021 #WITNS. Quadrantid Meteor Shower. Mercury (Kan 2022).